Wie ben ik en wat doe ik?

Voor de mensen die mij nog niet kennen gaat dit in eerste instantie ongeloofwaardig klinken. Gezien niemand het gelooft als ik het zo zeg! Maar ik ben Sylvana en dit was ik een aantal jaar geleden…..

Yep, niks gelogen he? Als ik namelijk had gezegd dat ik ooit 125 kilo had gewogen had je me niet geloofd. Maar helaas was dit voor mij echt het geval ook al wilde ik het zelf liever ook n niet geloven. Al van jongs af aan heb ik te maken gehad met overgewicht. Op mijn 12e woog ik 80 kilo en toen begon het ellendige diëten al… We begonnen aan Sonja Bakker en binnen 9 weken was ik 20 kilo kwijt en man wat was ik blij dat ik 60 kilo woog, van jarenlang gepest worden vanwege het overgewicht naar ineens heel populair omdat ik een droomfiguur had.
Dus daar genoot ik volop van want zelfs de jongens pestte me niet meer en deden ineens een stuk liever en toonde interesse.

5B198DCE-7B93-4765-AB3B-C8B914A0DF25

Op mijn 13e kreeg ik mijn eerste vriendje en wilde mijn moeder dat ik aan de anticonceptiepil ging. Het diëten was voorbij en die 2 in combinatie zorgde ervoor dat de kilo’s langzaamaan weer terug slopen… en voor mijn gevoel was het 2x knipperen met mijn ogen woog ik 125 kilo. Er was dus ruim 3x zoveel bij als dat er af was… Toen begon de ellende weer. Alle diëten zijn de revue gepasseerd, noem ze maar op of ik heb ze letterlijk gesponsord. Wel in het begin iets resultaat maar alles zat er sneller weer bij dan dat het eraf was. En zelfs met een diëtiste lukte het niet. Dat ging met een kilo per maand, en als je er dan 50 moet werkt dat alleen maar demotiverend.

We kwamen erachter dat ik een traag werkende stofwisseling en schildklier had. Echter niet dusdanig dat ik er medicatie voor moest gaan innemen maar wel wat een duidelijke invloed had op mijn gewicht. Op mijn 18e werd daar ook nog fybromyalgie bij geconstateerd. De enige medicatie die ik daarvoor kon nemen was prednison, daar heb ik voor bedankt. Ik probeerde op en af gezonder te gaan leven, periodes van diëten, programma’s volgen, extra bewegen maar alles steeds zonder goed resultaat. Onzeker tot en met maar gelukkig destijds gezegend met een lieve vriend die mijn letterlijk door dun en dik (want hij leerde mij “dun” kennen) steunde en van mij hield.

Op mijn 21e is er een soort knop omgegaan. Het moest en zou anders! Ondanks mijn jonge leeftijd dacht ik door mijn relatie wel na over de toekomst Ik droomde ook over trouwen in een prinsessenjurk en niet over 2 jurken die ik moest kopen, 1 voor de voorkant en 1 voor de achterkant… En ook kinderen waar ik een gezonde mama voor wilde zijn en niet 1 die na 50 meter rennen in het park aan het zuurstof moest. Blijkbaar gaf ik hiermee al het juiste sign aan the Universe waardoor eindelijk HET programma op mijn pad kwam wat voor mij was weggelegd. Was het makkelijk? Niet altijd… Maar was het ’t waard? JAAAAAAAA

Wat is er in dit programma anders vraag je je nu af? Het is geen dieet maar een levensstijl verandering in combinatie met 100% natuurlijke producten die een toevoeging zijn op onze dagelijkse gezondheid! Men o men wat ben ik blij dat dit programma op mijn pad is gekomen. Want niet alleen mijn kilo’s raakte ik kwijt op een manier die mijn lichaam en geest bij konden benen, maar ook de kwaliteit van mijn algehele gezondheid verbeterde.
Mijn reis heeft in totaal 16 maanden geduurd en het was mij elke euro waard. Want wat had het mij gekost als ik zo door was gegaan? Heeeeel veel! Niet meer genieten van mijn paarden waar ik al een aantal jaar minder mee kon doen door mijn gewicht, geen gezonde moeder voor mijn toekomstige kinderen, een verwaarloosd lichaam die waarschijnlijk steeds meer was gaan mankeren… Zo kan ik nog wel even doorgaan. Veel dingen kan je gedurende je leven hierop aarde opnieuw aanschaffen, maar je kan helaas niet naar de dokter gaan en zeggen: Doe mij maar nieuwe darmen want deze doet het niet zo goed meer!

Dus wat is jouw gezondheid jouw waard? Of je nou wilt afvallen, aankomen, meer energie wilt, spieren op wilt bouwen, het is allemaal mogelijk als jij HET besluit neemt! En ik help je er dan graag bij jouw doel te behalen 😉